Comfort  Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Android Tablet App Beta 1.82/ 1.83
 Moderated by: slychiu Page:    1  2  Next Page Last Page  
 New Topic   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Thursday Jul 19th, 2012 01:40 pm
   
1st Post
admin
Administrator


Joined: Saturday Mar 3rd, 2007
Location: Singapore
Posts: 1200
Status: 
Offline

  back to top

The new version of the Android app is ready for testing, in the attached apk file
Send this into your mobile device and click to install. It will replace the  previous version but will not delete any data
The changes are
  1. Fixed an issue where the Security Mode status was not updated after logging in when the system is large
  2. App will log out and go back to the login page when screen times out or another app is active or the standby button is pressed.
  3. Fixed problem where if wifi is out of range there was no indication. Now it will log out.
  4. Fixed a number of bugs
Known Issues
  1. Cameras do not work
  2. back key still has problems
  3. after wrong code is entered, correct code does not work for about 20 seconds

The apk file and quick start instructions can be downloaded from http://www.cytech.biz/product_details.php?item_id=373

Last edited on Sunday Aug 19th, 2012 02:41 am by



 Posted: Thursday Jul 19th, 2012 04:34 pm
   
2nd Post
wexfordman
UCM Pi Users
 

Joined: Monday Jan 1st, 2007
Location: Cork, Ireland
Posts: 546
Status: 
Offline

  back to top

Cool :-)

Are we looking at android phone app soon ?



 Posted: Friday Jul 20th, 2012 02:40 am
   
3rd Post
admin
Administrator


Joined: Saturday Mar 3rd, 2007
Location: Singapore
Posts: 1200
Status: 
Offline

  back to top

That will be the next after we get this out



 Posted: Friday Jul 20th, 2012 11:09 am
   
4th Post
Tan121
Member
 

Joined: Tuesday Jun 21st, 2011
Location: Estonia
Posts: 23
Status: 
Offline

  back to top

The app (last version) did not work with HTC Desire Android 2.3, but With HTC ONE Android 4.0 it works fine. And if you have a bit bigger screen then it absolutely enough to use the tablet app.
One sugestion: Zone open and closed images are misleading. If the zone is closed you see red cross. Red cross is like an error. But if the zones are closed, then everything is ok. So maybe you think about the icons and change them. Closed zone should not be red but green in my opinion.
One more thing. I see zones that I am not using. Is it possible to hide not used zones?

Last edited on Friday Jul 20th, 2012 11:12 am by Tan121



 Posted: Friday Jul 20th, 2012 11:34 am
   
5th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

You mean that 1.82 did not work on Android 2.3?
Do you mean that it did not install? What error message did you see?

We will consider  colours



 Posted: Friday Jul 20th, 2012 01:14 pm
   
6th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

We have tested 1.8.2 on Samsung Galaxy S2 phone with Android 2.3.3. It worked OK



 Posted: Saturday Jul 21st, 2012 10:33 am
   
7th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

What is the minimum space required for the installation? My phone doesn't have enough. Can the App not be installed on the SD card?

Ingo



 Posted: Saturday Jul 21st, 2012 08:35 pm
   
8th Post
Tan121
Member
 

Joined: Tuesday Jun 21st, 2011
Location: Estonia
Posts: 23
Status: 
Offline

  back to top

To ident: Last version did not work with 2.3
That version I have not tried.
Also still question about hiding unused zones. Would it be possible to hide unused zones, i see 64 (something like that) zones, but i am using only 7 zones.



 Posted: Sunday Jul 22nd, 2012 02:56 am
   
9th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

The unused zones should not be shown
That is a bug which is now listed in the "Known Issues" List and will be fixed in the next version



 Posted: Sunday Jul 22nd, 2012 12:35 pm
   
10th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

I finally installed 1.82 on Android 2.3.3 (HTC Desire) and I get a 'Force Close' message when I press the Key button. 1.80 worked fine.

Another issue is that I lost my file asociation to the config file. When I click on it it doesn't seem to be associated to the Comfort App. Reinstalling doesn't help.

Ingo



 Posted: Tuesday Jul 24th, 2012 07:36 am
   
11th Post
admin
Administrator


Joined: Saturday Mar 3rd, 2007
Location: Singapore
Posts: 1200
Status: 
Offline

  back to top

can you confirm again that 1.8 still installs ok?

Attachment: CytechComfortAndroid18.zip (Downloaded 5 times)



 Posted: Tuesday Jul 24th, 2012 07:47 am
   
12th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

Yes, 1.8 installs fine.

Just a note: When I login, and the system is already armed, I don't get an indication that it's armed. I use two UCM/Ethernet's, one for ComfortClient and the other for Remote access.

Ok, this is odd. I installed 1.8 again, then uploaded my modified cclx file and reinstalled 1.8.2 and it seems to work. The above issue seems to be resolved using 1.8.2. Perhaps something was left behind in the initial 'Uninstall' of 1.8 that 1.8.2 didn't like.

Last edited on Tuesday Jul 24th, 2012 07:56 am by Ingo



 Posted: Tuesday Jul 24th, 2012 02:07 pm
   
13th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

Before I forget... The application sounds, like Countdown and Arming, on my HTC Desire seems to be extremely loud. Can it be made to follow Media or Ringer volume?

Ingo



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 04:14 am
   
14th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

Tan121 wrote: To ident: Last version did not work with 2.3
That version I have not tried.
Also still question about hiding unused zones. Would it be possible to hide unused zones, i see 64 (something like that) zones, but i am using only 7 zones.
We have checked that unused zones (Zone Type 0)  are not shown in the app 1.82

If you use only 7 zones, and the other zones are Zone Type 0 (Null) then they should not be appearing in the zones list



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 05:00 am
   
15th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

I also see zones even though they are Null. That said, I don't see zones 65-96. Here are the difference between Zone 64 and Zone 65. Perhaps ZoneTypeName is not as 'Null' as it should be.


<Zone Number="64" Name="Zone64" ZoneTypeName=" " ZoneWord1="Bypass" EntryPath="false" Restore="false" Partition="0" VirtualInput="false" Announce="false" />
<Zone Number="65" Name="Zone65" ZoneTypeName="" EntryPath="false" Restore="false" Partition="0" VirtualInput="false" Announce="false" />

Last edited on Wednesday Jul 25th, 2012 05:03 am by Ingo



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 06:10 am
   
16th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

What zones can you see which are Nulll Zone Types?
The zone type name for Null is ""



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 06:34 am
   
17th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

I can see all 64 zones, even the ones setup as 'Null'. Zone 65-96 has not been modified since they were added by Comfigurator, I suspect Comfigurator has an issue where it inserts a :SPACE: instead of a :NULL:



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 06:52 am
   
18th Post
Ingo
UCM Pi Users


Joined: Sunday Jan 21st, 2007
Location: South Africa
Posts: 562
Status: 
Offline

  back to top

I just confirmed, as soon as I edit Zone Type to something else and set it back to 'Null' then it inserts a :SPACE: character.



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 06:56 am
   
19th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

Can you send your cclx file to support@cytech.biz so that we can check the problem
as e do not see this with our own testiing



 Posted: Wednesday Jul 25th, 2012 06:58 am
   
20th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

OK let us test this. Dont need to sendyur cclx file for now



 Current time is 05:10 amPage:    1  2  Next Page Last Page  
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems