Comfort  Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register
Comfort Automation/ Security System Forums > Products > UCM > UCM Problems > couldn't connect to ucm Ethernet

couldn't connect to ucm Ethernet
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Tuesday Apr 17th, 2012 03:11 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
m.khairy
Member


Joined: Wednesday Dec 29th, 2010
Location: Cairo, Egypt
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

i have ucm Ethernet 5.2
i upgraded it to 6.012

the ucm led indicators works normally
ds manger reads ip

when i enterd the ip & port to the comfigurator , this message appears : couldn't connect to ucm

i tested the MJ101 , i found a short between pins 7&8
is this the problem ?



 Posted: Wednesday Apr 18th, 2012 02:54 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

Was the UCM working befiore upgrade to 6.012?
Is it ETH01 (orange module) or ETH02 (silver)
MJ101 pins 7 and 8 are not connected so iut should not cause a problem

Are D9 and D10 leds  both  blinking?
check the shunts in SW8 - F should be shunted if ETH01 and Not shunteed if ETH02



 Posted: Wednesday Apr 18th, 2012 10:26 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
m.khairy
Member


Joined: Wednesday Dec 29th, 2010
Location: Cairo, Egypt
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

the UCM wasn't working before upgrade to 6.012

it is ETH01 (orange module)

D9 and D10 leds both blinking
& the SW8 - F be shunted



 Posted: Wednesday Apr 18th, 2012 10:30 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
m.khairy
Member


Joined: Wednesday Dec 29th, 2010
Location: Cairo, Egypt
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

sorry ,
the message appears : no response from ucm



 Posted: Wednesday Apr 18th, 2012 11:28 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

Do you have a firewall? if so shut it down and see if you can connect
Firewalls are one of the main reasons for blocking the UCM/ethernet



 Posted: Wednesday Apr 18th, 2012 12:26 pm
   PM  Quote  Reply 
6th Post
m.khairy
Member


Joined: Wednesday Dec 29th, 2010
Location: Cairo, Egypt
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

i don't have a firewall



 Posted: Thursday Apr 19th, 2012 04:00 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
ident
Administrator


Joined: Wednesday Aug 9th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3493
Status: 
Offline

  back to top

Can you send a screenshot of the settings in DS Manager? Please send to suppport@cytech.biz



 Posted: Thursday Apr 19th, 2012 09:06 am
   PM  Quote  Reply 
8th Post
m.khairy
Member


Joined: Wednesday Dec 29th, 2010
Location: Cairo, Egypt
Posts: 32
Status: 
Offline

  back to top

i sent a screenshot of the settings in DS Manager to suppport@cytech.biz



 Current time is 08:35 am
Comfort Automation/ Security System Forums > Products > UCM > UCM Problems > couldn't connect to ucm Ethernet
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems