Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Vocab corruption?
 Moderated by: slychiu Page:    1  2  Next Page Last Page  
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Thursday Jan 5th, 2017 09:15 am
   PM  Quote  Reply 
1st Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

I have a strange issue with my system.

When someone leaves a message and I replay it the date/time stamp is corrupted.

For example I would hear something like this, rather than the hrs/mins.

"Wednesday Wednesday Wednesday PM"

Any thoughts.



 Posted: Thursday Jan 5th, 2017 12:13 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

This may be due to the sentences being corruipted
Try doing a Sentence Tale upgrade, and select the latest vocab file
Make sure you comfort firmware is up to date, as some old versions had a problem with sentences upgrade



 Posted: Thursday Jan 5th, 2017 12:15 pm
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Thanks, will try that.



 Posted: Thursday Feb 2nd, 2017 04:20 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Oops I think I went a bit wrong!

I just did a Vocab Upgrade (using kate39.bin) and now the words seem to be all mixed up, i.e. the prompts are all wrong via the keypad/communicator!



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 02:13 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

did the vocab upgrade complete successfully?
what does the Transfer> system information screen say




 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 06:51 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

The transfer seemed to work ok (it did stop near the end and ask me whether I wanted to start from where it stopped, which I did do).

The System Information screen says:

Firmware Type: Comfort II Ultra
Version: 7.116
File System: 34
Vocabulary Number: 5
Custom Vocabulary: No
System Vocabulary Version: 39
User Vocabulary Version: 1
LCD Text Version: 2
LCD KP Minimum Version: 3

For reference the system says "Seven Zero Alert" when I exit the voice menu with the F key, rather than "Security Off".



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 07:17 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

System info seems to be correct

Can you just do a Sentences table upgrqrade instead of the full vocab upgrade



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 07:34 am
   PM  Quote  Reply 
8th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Hi,

I tried that too, and no change.

I've also just tried myma39.bin and I still have the same issue.

Thanks



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 07:44 am
   PM  Quote  Reply 
9th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

It appears like some fault on the comfort unfortunately
I have not encountered that before
When was it purchased, do you have serial number?



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 07:52 am
   PM  Quote  Reply 
10th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

I got the board shipped directly from you I think, after inadvertently buying a non-official one from that supplier in the UK.

Then I got a repair from you in 2014 due to a lightning strike in July 2014
http://www.comfortforums.com/view_topic.php?id=3880

Is the serial number only visible on the actual PCB?



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 08:06 am
   PM  Quote  Reply 
11th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

Hmm, it was a lightning strike which caused  a fault on your original comfort. Is your area prone to lightning? Instead of damaging the system completely, it may have caused some random fault. Have you tried switching off the system and removing the battery?



 Posted: Friday Feb 3rd, 2017 09:08 am
   PM  Quote  Reply 
12th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Yes I think it was the cause of the fault the first time, damage close to the telephone interface I recall.

We're not prone to lightning at all here, that was a one-off I think.

I just tried a complete power down / battery out and it's still the same.



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 12:09 pm
   PM  Quote  Reply 
13th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

It's a bit of a strange fault. Only some of the vocabulary is wrong.



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 01:41 pm
   PM  Quote  Reply 
14th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

That is very strage. we cannot figure out what would be causing that
can you give an exacvple of the words which are wrong, ie the correct word vs the wrong word



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 01:45 pm
   PM  Quote  Reply 
15th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Would it help if I sent you some wav files?



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 01:53 pm
   PM  Quote  Reply 
16th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

wav fikles are OK but just the name of the words would be sufficent



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 02:03 pm
   PM  Quote  Reply 
17th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

These are the files I have.

1 = Me keying *<PIN>#
2 = The loop message after the above
3 = Me pressing the F key to end/logoff
4 = Setting night mode then disarming
5 = Setting away mode then disarming (including walking through a zone)

I can't upload a WAV file, can I sent them to admin@comfortforums.com, if not please PM me an address.

Thanks



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 02:33 pm
   PM  Quote  Reply 
18th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 3957
Status: 
Offline

  back to top

Support@cytech.biz



 Posted: Monday Feb 6th, 2017 02:43 pm
   PM  Quote  Reply 
19th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Have just sent them.



 Posted: Wednesday Feb 8th, 2017 05:11 am
   PM  Quote  Reply 
20th Post
idheath
Member
 

Joined: Saturday Aug 11th, 2007
Location: United Kingdom
Posts: 82
Status: 
Offline

  back to top

Any news?



 Current time is 03:12 pmPage:    1  2  Next Page Last Page  
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems