Comfort Home Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Vocabulary Issues
 Moderated by: admin
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Sunday Apr 21st, 2019 11:16 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

I'm not sure what has happened but during my updates and reprogramming I have lost my Vocabulary, I have tried updating using Myma39 in an attempt to rectify this but I get the beeps on the keypad and then I get a vocab errors message. Can you advise on how I fix this.

Attachment: vocab Errors.jpg (Downloaded 27 times)

Last edited on Sunday Apr 21st, 2019 11:18 pm by waynebr



 Posted: Sunday Apr 21st, 2019 11:18 pm
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

And the system info

Attachment: system info.jpg (Downloaded 25 times)



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 05:11 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

I assume you have not gone through the Vocab Upgrade YetThe error means that the vocab is incorrect. If you do the vocab Transfer then you will not get the message



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 08:48 am
   PM  Quote  Reply 
4th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

Hi the only option I can find is transfer>Vocab Upgrade, This is where I get the error. IS there another way I should be doing this?



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 08:54 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

That is correct.Can you ignore the error and continue with the vocabulary upgrade  



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 09:13 am
   PM  Quote  Reply 
6th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

No it looks like it stops at this point, The keypad then starts displaying not polled.



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 09:15 am
   PM  Quote  Reply 
7th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

If is normal for the keypad to show not polledThe vocabulary upgrade takes 20  Minutes  You should let it continue in null there is an error messageBut you should upgrade the ucm and comfort firnware beforehand



 Posted: Monday Apr 22nd, 2019 10:01 am
   PM  Quote  Reply 
8th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

Hi it dosn't look like it will continue, the error message stays up and if I click OK it closes the progress bar. If I ignore it the progress bar stays on 0% and the keypad says no text data - download aborted.



 Posted: Tuesday Apr 23rd, 2019 06:38 am
   PM  Quote  Reply 
9th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

Can you open  the UCM IO Monitor before doing the vocab upgrade, clear the screen, then after the Vocab upgrade attempt, press Copy to Clipboard and show the resultsAlso please check the serial num ber on the Comfort, C or P with 6 digits



 Posted: Tuesday Apr 23rd, 2019 07:41 am
   PM  Quote  Reply 
10th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

HI Below are the results from the IO Monitor.
Serial Numbers:Ultra 2 = P052504, Eth02 = P071567

Attachment: Document1.pdf (Downloaded 3 times)

Last edited on Tuesday Apr 23rd, 2019 08:09 am by waynebr



 Posted: Wednesday Apr 24th, 2019 05:12 am
   PM  Quote  Reply 
11th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

I see that you are using ETH02ETH02 fails when trying to upgrade the vocabulary. It was obsoleted about 7 years ago

I suggest changing to ETH03



 Posted: Wednesday Apr 24th, 2019 07:08 am
   PM  Quote  Reply 
12th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

So I'm clear are you saying the eth02 is failing so an eth03 will fix the issue?



 Posted: Wednesday Apr 24th, 2019 07:08 am
   PM  Quote  Reply 
13th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

If this is the case I might have to wait till the pi module is released

Last edited on Wednesday Apr 24th, 2019 07:16 am by waynebr



 Posted: Wednesday Apr 24th, 2019 07:56 am
   PM  Quote  Reply 
14th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

No ETH002 is not faulty, but it does not handle the Vocab Upgrade, whereas ETH03 canYou can buy an ETH03 submodule to plug in to the UCM to replace ETH02.



 Posted: Saturday May 11th, 2019 04:13 pm
   PM  Quote  Reply 
15th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

Hi I have now replaced the Eth02 with a Eth/PI, I'm still getting vocab errors when trying to upload it. I have attached the log.
***Apologies - Ignore this Matt has just told me that the UCM /PI does not support binary text yet. I will review again when it does ***

Attachment: comfort_vocab_error.txt (Downloaded 0 times)

Last edited on Saturday May 11th, 2019 05:16 pm by waynebr



 Posted: Sunday May 12th, 2019 01:57 am
   PM  Quote  Reply 
16th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 4582
Status: 
Online

  back to top

I suggest you send the DSP board to Laser. They have a Voice programmer module that can reprogram the Vocab. If that does not work then that DSP board may be faulty and needs to be replaced



 Posted: Sunday May 12th, 2019 11:50 am
   PM  Quote  Reply 
17th Post
waynebr
Member


Joined: Friday May 1st, 2009
Location: United Kingdom
Posts: 89
Status: 
Offline

  back to top

Thanks I will wait until the new firmware is released for the UCM PI and try that. Otherwise I will need to take the board out and send it off.



 Current time is 12:36 pm
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems