Comfort  Automation/ Security System Forums Home
Home Search search Menu menu Not logged in - Login | Register

Communication Failure 81
 Moderated by: slychiu
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Sunday Oct 29th, 2023 08:53 pm
   PM  Quote  Reply 
1st Post
NickLocke
Member
 

Joined: Monday Jun 15th, 2015
Location:  
Posts: 11
Status: 
Offline

  back to top

I still have a Comfort 1 (yes, I know, time to change!).   
All of a sudden I have heard the keypad announcing "Communication Failure 81".  I can't find any reference to "81" in the various documents which talk about SEM, LEM etc - so I am hoping someone can shed some light on where I need to look. 
It may be related, or maybe not, but I have always had zones 1 and 5 configured to announce when they are activated.  They are both zones on the main board, of course. At the moment, I hear the announcement for zone 5, but not for zone 1. 
Any thoughts would be very welcome. 
Thanks,  
Nick



 Posted: Monday Oct 30th, 2023 01:24 am
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5524
Status: 
Offline

  back to top

"Communications failure 81" . Refer to this post for the meaning of the IDs http://www.comfortforums.com/forum77/5051.html


81 is RIO or IRIO ID 1. Do you have an old RIO?



 Posted: Monday Oct 30th, 2023 03:47 am
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5524
Status: 
Offline

  back to top

But you are right. It is time to upgrade after 20 years:)



 Posted: Monday Oct 30th, 2023 09:17 pm
   PM  Quote  Reply 
4th Post
NickLocke
Member
 

Joined: Monday Jun 15th, 2015
Location:  
Posts: 11
Status: 
Offline

  back to top

Hi Chiu,
Thanks for the prompt and helpful response.  I do indeed have an old RIO, so that makes sense. I have just had a poke around with my meter and I can see 12V on JP12 which is the power coming in. But on the connector blocks, I am only seeing 0.39V between the 12V and 0V connections - so something is pulling that voltage down.
So, tomorrow (when I am properly awake) I will have a look to see whether something is shorting the RIO output. If not, then maybe what looks like it's a small voltage regulator on the RIO board may have died.
On your point about upgrading, do you have a recommended UK installer?
Thanks,
Nick



 Posted: Tuesday Oct 31st, 2023 01:17 am
   PM  Quote  Reply 
5th Post
slychiu
Administrator


Joined: Saturday Apr 29th, 2006
Location: Singapore
Posts: 5524
Status: 
Offline

  back to top

Ni Nick. I suggest you get in touch with Laser http://www.laser.com to find out who is available near your home



 Current time is 11:06 am
Top




UltraBB 1.172 Copyright © 2007-2014 Data 1 Systems